Napsugár

Tag Archive for munka

Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha nem kell dolgoznod életedben

Nincs zavarba ejtőbb, mint látni, hogy valaki elvégzi azt, amit mi lehetetlennek hittünk.

A siker pusztán a szerencsén múlik. Ezt bármelyik vesztes megerősíti neked!

Nem szégyen az, ha valaki szegény, csak az, ha nem igyekszik munkával kijutni a szegénységből.

Az amatőrök remélnek, a profik dolgoznak.

A sport olyan, mint a lottó, semmi másra nem jó, csak arra, hogy a munkásosztályt abban a hamis reményben ringassák, hogy egy napon kiemelkedhetnek sörvedelő, furgont vezető társaik közül.

A méltóság a szolgálat képessége; szolgálni egy ügyet, egy ideát, egy intézményt. Ellentéte a szervilitás, méltóság nélküli kiszolgálása a feljebbvalónak… A méltóság a szolgálat alázata.

A föld fenekében nincsen pénz. Mindenért meg kell dolgozni. S a legmeddőbb és legtehetségtelenebb valami főnyereményre várni. Aki mindig a főnyereményre vár, abból sose lesz semmi.

A szótár az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát.

A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.

Az eredményes munkának első feltétele a testi egészség.

Dolgozz keményen a munkahelyeden és meg fogsz élni belőle. Dolgozz még ennél is keményebben önmagadon, és egy vagyonra fogsz szert tenni.

A világ legjobb tanulási módszere, ha munka közben nézzük a mestereket.

Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában megtalálja a valamikori játék hangulatát.

Az élet viszonylag rövid, és nagyon ostobák vagyunk, ha nem őrizzük meg az egyensúlyt a munka és a család között… ha a siker hajszolása közben az ember elveszíti a feleségét és a gyerekeit, akkor mindent elveszít.

Az eltört kar tud dolgozni, de a megtört szív aligha

Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.

A siker csodálatos dolog, de az ember nem tud éjszaka hozzábújni, ha fázik.

Mivel az ember él – szerelmes lesz, megél örömöket és fájdalmakat. Ezt mind beleviheted a színészi játékba. A közönség pedig értékeli ezt, mert ugyanezeken a dolgokon – örömökön, fájdalmakon – megy keresztül.

A könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek, de van egy rossz hírem: a könnyebb úton soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak.

Kevesebb időbe telik valamit jól csinálni, mint megmagyarázni, hogy miért nem sikerült.

A munka és a szorgalom az, ami a legtöbbet ér a világon. Ami a világot előbbre viszi. Higgye el nekem, kedves rokon, ez dönti el a háborúkat is, nem a fegyver.

A szerencse a tervezés és a munka mellékterméke.

Semmi sem hátráltatja előrejutásunkat jobban, mint tökéletességünk hiedelme. Senki sem akar olyasmit tenni, amit véleménye szerint már elvégzett.

Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.

Semmi sem fogható a munkához, sem a nők, sem a férfiak esetében. Az egyetlen megbocsáthatatlan bűn a tétlenség.

A tétlenségnél minden munka kellemesebb, ha az ember eléri azt, amiért fáradozott, vagy legalább tudja, hogy el fogja érni.

Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted.

Ha szivárványt akarsz látni, el kell viselned az esőt.

Sohase mondjuk, hogy “ezt mi is meg tudtuk volna csinálni”, mert nem mi csináltuk!