Napsugár

Tag Archive for megoldás

Soha ne lépj hátra, még akkor se, ha lendületet akarsz venni.

Ha egy félelmet szeretnétek eloszlatni, e félelem székhelyét a saját szívetekben keressétek, és ne annak a kezében, akitől oly nagyon rettegtek.

Ha szembesültél egy olyan problémával, ami élet-halál kérdése, többé már nem számítanak a csekélységek. Megérted, mi fontos és mi nem, így életed tartalmasabb lesz. Nincs időd a semmisségekre.

Ha úgy érkezel a világra, hogy tudod, hogy szeretnek, és így is távozol, mindennel meg tudsz birkózni, ami a kettő között történik.

Van, amit azért teszünk, mert meggyőzzük magunkat, hogy ez a legjobb megoldás mindenkinek. Bemeséljük magunknak, hogy ez a helyes, ez az önzetlen lépés. Ez sokkal egyszerűbb, mint bevallani magunknak az igazat.

Soha ne vágd szét, amit ki lehet bogozni!

Az életben annak van előnye, aki már akkor hozzákezd a problémák megoldásához, amikor mások még csak beszélnek róla.

Az élet olyan, mint a matekóra: mihelyt megoldottál egy feladatot, már kapod a következőt.

Egy megoldott probléma két újabbat idéz elõ. A legjobb recept a boldogsághoz, ha nem oldunk meg több problémát, mint amennyit muszáj.

Ha valami annyira nehéz, hogy végül lehetetlenné válik, nem marad más hátra, mint felhagyni a próbálkozással, és valami más lehetőség után nézni.

Az a probléma, ahogy a problémát látjuk.

Nehézségeink legtöbbje egyszerűen elpárologna, ha ahelyett, hogy rettegünk tőlük, merészen elhatároznánk magunkban azt, hogy megoldjuk őket!

Semmit sem lehet várni egy olyan világtól, ahol akkor is probléma vagy, ha te vagy a megoldás.