Napsugár

Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá.

A siker felé vezető első lépést akkor tesszük meg, amikor már nem vagyunk azon környezet foglyai, amelybe először belecsöppenünk!

Az alkotó ember előtt végtelen a tér. De ha tudásunkat nem is használjuk fel feltétlenül újabb alkotásra, akkor is minden ismeret még gyönyörűbbé teszi előttünk a világot.

Sokan elengedik az élet apró örömeit, miközben a nagy boldogságot várják.

A nők legtöbbje tévesen azt feltételezi, hogy a segítséget nem kell kérnie. Mivel ő ösztönösen megérzi mások szükségleteit, azt várja a férfitól, hogy az is érzékeny legyen erre.

Tapasztaltad-e már, hogy ami könnyű, erőfeszítés nélkül véghezvihető számodra, az nem igazi értéke sorsodnak, mert már tudod. Átélted. Nem tanulsz újat belőle. Hajlandó vagy már elfogadni azt, hogy ami nehéz, fájdalmas erőfeszítéseket kíván, egyedül attól nőnek lelki izmaid?

Arra született az ember, hogy kínlódjon, vergődjön, de legyen mellette egy asszony, legyen mellette gyermek, család, mert különben nincs értelme a kínlódásnak.

Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem.

Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy rátaláljon önmagán belül.

Ha valakit szeretsz, olyannak látod, akár egy angyalt. A mosolya bearanyozza a napod. Ez az érzés semmihez se fogható.

Aki huszonnyolc szóban mondja el azt, amit tíz szóban is megtehetne, az egyéb aljasságokra is képes.

Csak ne akarj mindenáron zseni lenni, akkor lehet, hogy egyszer véletlenül az leszel.

Boldog az, aki felülemelkedik a hétköznapi ügyeken.

Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, hogy veled töltse.

Tudod mi a baj a szenvedéllyel? Képtelen vagy kordában tartani! Ezért aztán nagy baklövéseket követsz el! De akkor a legjobb, ha ezt már észre sem veszed. Épp ezért sohasem bánod meg! Akkor már tökéletesen a szenvedélyed rabja vagy.

Bármennyire is bosszút szeretnél állni valakin, maradj nyugodt és ne állj az sors útjába…

A sikeresek azok, akik lehetőséget kaptak. És azok, akiknek van erejük és lélekjelenlétük ahhoz, hogy megragadják a kínálkozó lehetőségeket.

A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon. Ha azt mondod, csak a szél zúg odakint, kavics koccant az üveghez, vagy néhány száraz falevél rezzent a földön, ha ülve maradsz, a csoda kívül reked. Te nem nyitottál ajtót neki.

Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.

Az igaz szavaknak van valamilyen alakító és tisztító erejük.

A sok kincs a boldogságot porba dönti.

Az élet egyetlen célja, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és azzá legyünk, akik lehetünk.

Az ember sohasem tudhatja, kivel hozza össze a sors, vagy hogy egy egyszerű döntés – hogy a sarkon jobbra fordulunk vagy balra – néha mindent megváltoztat. Van úgy, hogy a választásaink nem számítanak. Máskor… egészen váratlan helyzetekbe sodorhatnak.

Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!

Bármin is bosszankodunk, az egészségünkkel fizetünk érte. Megéri?

Az egész élet összefügg. Semmi olyan nem történik, aminek ne volna értelme.

Csekélyke munka szerfölött hiúvá tesz, sok munka határtalanul szerénnyé.

Az ember zokszó nélkül meghal a szabadságáért. De ha a gyerekei gyomrát az éhség kínozza, akkor odaadja a szabadságát is egy darab kenyérért, és azt mondja, hogy jó cserét csinált.

Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy.

Bizony, valóra válhatnak a tündérmesék, ha elfogadjuk gyarlóságainkat, ha bátorsággal, erővel, állhatatossággal és fenntartás nélkül kitartunk mellettük, és talán ránk mosolyog a szerencse.